Cabinetul nostru va ofera servicii de Psihologie Clinica si Psihoterapie

Teorie versus practica

Teorie versus practica

 Teorie versus practica

Internetul este plin de articole motivationale, de dezvoltare personala, pe diverse teme. Am observat ca sunt atat de multe subiecte, atat de multe lucruri noi de invatat sau de reamintit, incat pare ca nu exista timpul necesar procesarii informatiei astfel incat sa trecem partea de teorie in partea de practica. Sunt atat de multe schimbari de tipare de gandire pe care le putem face incat, cred ca ideea de baza, cea de a ne imbunatati propria versiune, se pierde pe drum. De ce? Fiindca parcurgem atat de multa parte teoretica, stam atat de mult in procesul asimilarii de noi cunostinte, incat pierdem ocazia de a pune in practica. Este ca si cum, la scoala, ni s-ar preda 20 de lectii iar noi am dori sa stim la finalul zilei ca si cum le-am fi invatat deja. Stim despre ce este vorba, am auzit informatia dar asta nu inseamna ca ne-am insusit-o.

La fel, sumedenia de articole ce impanzesc netul. Degeaba le citim daca nu ne dam o pauza sa le si incorporam in viata noastra. Citim in aceeasi zi 10 articole despre: recunostinta, iertare, metode de a fi un cuplu fericit, modalitati de crestere a copiilor si lista poate continua. Cat din ceea ce am citit, la sfarsitul zilei, aplicam pe noi astfel incat sa nu fi citit degeaba si sa nu ne pierdem timp din viata, frunzarind informatii?

Clientilor mei, uneori le dau teme pentru acasa. In acest scurt articol, voi da o tema tuturor ce isi doresc sa incerce sa puna in practica partea de teorie.

Tema este sa va raspundeti la intrebarile:

  • Daca as avea timp, ce mi-as dori sa fac?
  • Ce pot face acum si in urmatoarea zi astfel incat sa-mi organizez mai bine timpul si sa pot realiza anumite dorinte, obiective pe care le-am tot amanat?
  • Ce oameni, gesturi, comportamente, ganduri care imi aduceau bucurie, le-am neglijat?

Va doresc sa aveti spor in a gasi raspunsurile si solutiile potrivite pentru voi. Profitati de aceste zile mai scurte sau mai lungi de vacanta si conectati-va la voi insiva!

Traiti, invatati, reluati, incercati, invatati, experimentati, suferiti, iertati, iubiti, daruiti, dar traiti!

 

Author Info

Bajan Valentina

No Comments

Comments are closed.