Cabinetul nostru va ofera servicii de Psihologie Clinica si Psihoterapie

Cu sau fara masca?

Cu sau fara masca?

image   Ce inseamna a purta o masca? Cred ca purtam o masca atunci cand arătăm celor de langa noi sau celor din jur doar părți din noi sau părți din ceea ce credem ca ar trebui sa fie vazut.

De ce le purtam? Măștile le purtam cu toții din dorința de a ne proteja sau a obține ceva, de a ne satisface o nevoie.In functie de cel din fata noastra si in functie de ceea ce simțim, decidem constient sau nu, sa le folosim.  Din dorința de a obține un anumit răspuns folosim o masca ce ne-ar aduce ceea ce avem nevoie. In aceasta nevoie putem încadra o reacție, un beneficiu dorit, o păstrare a distantei de care avem nevoie sau o acceptare a noastra ca si persoana. Încercam sa ne atingem obiectivele folosindu-ne in acelasi timp de nevoia celuilalt. Doar daca afisam o anumită masca el manifesta un anumit comportament sau emoții. Poate fi obositor sa porti o masca continuu dar daca este sa folosesc o metafora m-as gandi la necesitatea de a te îmbraca. Nu poti apărea in public dezbrăcat fiindca nu ai fi acceptat de societate, nu corespunde normelor. In functie de locul in care mergi, de oamenii pe care-i intalnesti si rolul pe care-l ai in acel moment, decizi ce sa îmbraci. Insa, ai momente in care alături de cel drag te dezbraci de tot ce-ti acoperă trupul, poti fi liber din acest punct de vedere.  Vii la întâlnirea cu celalalt doar tu si cu tine. Atunci poti alege intre a te simti bine asa cum esti, in goliciunea ta sau sa-ti pui intrebari legate de ceea ce gândește sau simte si sa te indoiesti de tine. Dar atunci vei pierde clipa.

Revenind la Măști, cred ca putem sa fim doar noi, cat mai compleți si autentici in ceea ce suntem in fiinta noastra, doar cu cateva  persoane. Restul primesc doar fragmente din noi iar atunci cand vor fi pregătiți vor vedea întregul.

Cand vom fi pregătiți, vom lasa Măștile deoparte si vom fi Noi, cu cine vom decide ca merita sa ne vadă Frumusețea din sufletul nostru. Atunci vom sti ca avem suficientă încredere in noi insine sa ne sustinem propria putere si slăbiciune.

Author Info

Bajan Valentina

No Comments

Comments are closed.