Cabinetul nostru va ofera servicii de Psihologie Clinica si Psihoterapie

Calitati masculine atragatoare pentru femei

Calitati masculine atragatoare pentru femei

cuplu_fericit Calitati masculine atragatoare pentru femei
Interactiunea initiala dintre un barbat si o femeie contine in ea intalnirea dintre doua lumi diferite ce vor fi atrase sau nu una de cealalta. Fiecare femeie constientizeaza anumite calitati ce o atrag la un barbat si pe care si le-ar dori sa le aiba partenerul ei de viata. Pe langa alegerile constiente pe care le facem in materie de barbati, cumva isi face simtit si inconstientul noastru atunci cand ne indreptam atentia asupra cuiva. Marea majoritate a femeilor isi vor alege partenerul care o situeaza pe ea in acelasi rol care l-a avut mama ei in familie sau repune in scena scenariul ei de viata pe care l-a trait in copilarie. Daca am fost tratate ca niste printese de catre tatii nostri, alegerile noastre vor selecta barbatii care au tendinta de a ne rasfata. Spre acelasi tip de barbati ne vom indrepta daca mama noastra a fost tratata de catre partenerul ei cu multa atentie si respect. In familiile in care barbatul ce domina femeia, nu o respecta indeajuns, tendinta este ca acea fata devenita femeie sa fie urmatoarea fiinta supusa ce accepta orice din partea barbatului. Inconstient, vom cere ceea ce cunoastem indiferent daca ne-a placut sau nu. Exista si situatii in care femeile ce au avut un astfel de exemplu negativ in familie sa refuze rolul de pe persoana dominata si sa cultive inconstient in viata sa acel rol pe care si l-a dorit chiar daca a fost al parintelui de sex opus. De exemplu, o femeie a carei mama nu a fost respectata, admirata, iubita de sotul ei, ar putea ocupa rolul tatalui, ce mai mult cere decat ofera, alege pozitia de autoritate, fiind cea care domina si controleaza relatia. Tot ce noi am trait in copilaria si adolescenta noastra, ne contureaza trasaturile emotionale dar si cele rationale. Vom lua decizii constiente de a ne hotari locul intr-o relatie in urma experientelor si trairilor noastre.
Relatiile noastre contin in ele umbre ale relatiei parintilor nostri, ale rolului jucat de noi in familia noastra copii fiind, ale interactiunii noastre cu mediul la care se adauga propriile noastre constientizari si concluzii ce ne formeaza convingerile. Astfel, calitatile masculine ale partenerilor noastri vin sa ne implineasca niste nevoi ce sunt diferite la fiecare femeie. Nu exista un clasament valabil pentru toate femeile. Pe langa nevoile ce incercam si ni le implinim inconstient ceea ce ne mai atrage la barbati este si modul in care ne regasim in ei. Atractia instantanee este catre acei barbati ce reflecta parti din noi si calitatile si defectele noastre le reintalnim in celalalt. Vom aprecia acele trasaturi ce noi le avem deja sau pe care ni le dorim pentru a ne implini nevoile.
Fizionomia si atentia acordata propriei persoane
Unul dintre primele lucruri la care o femeie este atenta atunci cand intalneste un barbat, este cum arata si aspectul lui ingrijit : igiena corporala, modul in care este imbracat si aranjat, postura corporala, atitudinea. Toate acestea constituie indicii referitoare la cat de mult stie sa aiba grija de el, cat se respecta pe sine,cat se iubeste si nivelul de educatie.Daca pentru el nu conteaza aceste aspect, atunci nu le va intelege nici la partenera lui. Limita este foarte fina intre un aspect ingijit ce transmite ideea de respect fata de propria persoana si un exces de atentie data acestei trasaturi. Marea majoritate a femeilor nu-si doreste ca barbatul ei sa petreaca mai mult timp la cosmetica, la manichiura pedichiura sau alte asemenea preocupari decat ea. Si nici sa nu fie intrecuta de el la capitolul epilat corporal. Nu ne dorim alaturi un barbat narcisic dar nici unul ce nu se vede pe sine.
Sinceritatea
O alta calitate apreciata de femei este sinceritatea. In secolul vitezei, parca nu mai este timp de a sta si cauta subintelesuri ascunse, emotii reprimate, sentimente disimultate. Cu cat stii mai sigur si repede ce fel de om este cel din fata ta, cu atat mai usor iti este sa te decizi daca vrei sa incerci sa fii in acea relatie. Minciuna apare in incercarea de a impresiona, a incerca sa fii ce nu esti din dorinta de a impresiona. Dar daca incercam sa-l convingem pe celalalt prin ceea ce credem noi ca i-ar placea, cand va obeserva ce suntem cu adevarat, nu va respinge imaginea noastra reala? Nu cumva noi nu ne acceptam propriile noastre persoane? Dar daca suntem mandri de noi, daca ne-am asuma ceea ce suntem, oare cum ar fi? Intai sa ne descoperim propria persoana, sa ajungem sa ne iubim si atunci vom putea sa fim sinceri cu ceilalti atunci cand ne prezentam, interactionam si relationam.
Siguranta de sine a barbatului transmite mesajul inconstient de putere, prin increderea ce o are in sine. Daca din ceea ce face si spune, reiese hotarirea lui, ca are capacitatea de a sti ce are de facut pentru a-si atinge obiectivele, femeile se simt atrase constient sau inconstient. De ce? Deoarece una dintre nevoile de baza ale oamenilor este cea de siguranta iar femeile simt nevoia de a fi protejate si iubite. Un barbat ce inspira ca are puterea de a-si satisface nevoile lui de baza, ca are capacitatea de decizie si se poate proteja, “sugereaza” ca va face acelasi lucru si pentru partenera si relatia lui.
Respectuos
Respectul aratat femeilor le cucereste pe acestea imediat. Daca este asezonat si cu o imagine de barbat puternic, cu atat mai mult. Aprecierea si respectul primit de catre femeie, contribuie la cresterea stimei de sine a acesteia. Simtindu-ne respectate, ni se reconfirma faptul ca meritam acest lucru, ca noi contam, asta in cazul in care nu stiam deja. Un barbat respectuos in general, chiar si cu situatii de viata, arata ca isi cunoaste rolul si pozitia fata de cei din jurul lui, ca are puterea de a recunoaste importanta altor oameni si situatii.
Barbatul familist
Un barbat ce are legaturi frumoase cu familia sa, care isi doreste sa-si intemeieze o familie, si indrageste acest concept si pentru care conteaza familia, reprezinta un tip de barbat apreciat de femei. Stim cu totii ca pluteste in aer ideea intemeierii cat mai tarziu a unei familii, ca in aceste timpuri primeaza alte impliniri (profesionale, finanaciare, etc). Undeva in inconstientul feminin, familia reprezinta locul in care se simte in siguranta, protejata si iubita de barbatul iubit. Ne ascundem dupa dezamagiri si nu reusim sa recunoastem ca ne este frica sa mai incercam dupa diverse esecuri personale sau ale celor din jurul nostru. De fapt, nu este decat frica unora de ceilalti, frica de suferinta si refugiul in alte laturi ale existentei noastre. Insa, atunci cand un barbat inspira putere, siguranta de sine si in acelasi timp dorinta de a intemeia o familie in care sa-si pretuiasca si sa-si respecte femeia, aceasta, alege sa treaca peste aceasta frica. Calitatea de familist este data si de modul in care acesta se implica in rezolvarea problemelor si munca depusa in interesul familiei.
Flexibilitatea in gandire si in dispozitie
A fi in doi presupune intalnirea a doua lumi diferite care trebuie sa functioneze ca si una. Pentru a putea face acest lucru, este nevoie de capacitatea ambelor parti de a lucra in echipa. Si cum putem realiza acest lucru? Prin flexibilitate si deschidere catre noi moduri de a gandi, a simti, a experimenta. Daca suntem inchisi ermetic in fiinta noastra, ramanem singuri. Pentru a putea lua sufletul alcuiva de mana, trebuie sa acceptam si alte puncte de vedere, sa fim deschisi sa traim experiente noi. Daca nu pentru propria persoana, macar pentru partener, sa vedem: ce ne aduce nou fara a avea idei preconcepute sau limitate, fara a eticheta dinainte ceea ce urmeaza sa se intample. De ce este aceasta calitate apreciata de catre femei? Deoarece ii lasa spatiu de a exista in relatie in cazul in care nu coincid parerile. Daca doar barbatul hotaraste ce este important, directiile de urmat in relatie, femeia chiar daca are un punct de vedere bun sau rau, are nevoie de a fi ascultata si luata in considerare parerea ei. Partea rationala a barbatului sa asculte si sa acorde spatiu de a exista partii emotionale a femeii.

Jovialitatea
Cand intalnesti un barbat ce are umor, starea emotionala se imbunatateste instantaneu. Emotiile pozitive traite de noi ne ajuta sa depasim mult mai usor perioadele grele. Un strop de umor ne binedispune si ne da indicii ca barbatul ce-l poseda nu are un comportament prapastios in fata unor intamplari mai putin placute. De asemeni, stim ca vom avea experiente distractive, amuzante impreuna. Umorul presupune si existenta inteligentei, o alta calitate masculina ce le atrage pe femei.
Sensibilitatea
Capacitatea barbatului de a manifesta empatie, de a lasa emotiile sa existe in el in anumite momente, de a-si recunoaste punctele slabe, de a aprecia frumosul din viata de zi cu zi, din arta, ne da indicii despre nivelul lui de sensibilitate. Nu ne dorim un barbat care sa planga sau sa fie mai emotiv decat noi dar nici o persoana insensibila la ce este in jurul lui sau la ce traim noi. Destul de pretentioase femeile, nu?
Compatibilitatea sexuala
Chiar daca nu pun pe primul loc acest lucru in relatia lor si sunt alte aspecte din cele enumerate mai sus ce sunt mai importante pentru femei, modul in care barbatul se potriveste cu femeia din acest punct de vedere, poate face diferenta intre un cuplu fericit si unul mai putin implinit. Apropierea intima satisfacatoare de ambele parti, incununata de sentimente de iubire, apreciere si respect poate consolida si mentine relatia chiar daca trece prin momente dificile de viata.
Pe langa toate aceste trasaturi enumerate mai sus, mai putem mentiona: a-si respecta cuvantul dat, comunicativ, a fi un bun prieten, “putin romantic, dar nu prea mult”(sa citez din spusele unei doamne), si lista mai poate fi completata de fiecare.
Acestea sunt o serie de calitati masculine apreciate de catre femei ce au reiesit din discutiile cu ele, cunostinte, prietene dar si din experienta profesionala practica si teoretica. Cu siguranta ca mai sunt multe altele ce ar putea fi enumerate in functie de, asa cum spuneam la inceput, nevoi si experiente. Fiecare are cate o schema proprie in care primeaza cateva calitati, in functie de care isi alege partenerul. Nu exista barbati sa le contina pe toate sau sa aiba doar calitati. Nu va amagiti! Asa cum nu exista nici femei ce au doar calitati.
O privire realista asupra acestui subiect contine imaginea de ansamblu: atat femeile cat si barbatii au si calitati dar si defecte pe care le putem accepta sau nu. Alegerile ni le facem dupa ceea ce conteaza pentru fiecare dintre noi.
Autor: Bajan Valentina -Psihoterapeut Integrativ si Psiholog Clinician
Tel: 0753534768 / str. George Cosbuc, nr 194, Galati
Facebook: Cabinet Psihologic Bajan Valentina

Author Info

Bajan Valentina

No Comments

Comments are closed.